Письмо редактору

Чому білі ведмеді не їдять пінгвінів


Білий ведмідь є найбільшим і небезпечним хижим ссавцем на суші. Вес представників сімейства Ведмежих може досягати 400-800 кілограмів. Для порівняння приведемо вагу найбільшого з котячих – самець тигра має масу близько 200 кілограмів. Як бачите, різниця грандіозна!

почему белые медведи не едят пингвинов

Щоб набрати таку вагу, полярному хижакові потрібно дуже багато білку. Його улюблена здобич – риба, морські тварини і яйця птахів. Насамперед білий ведмідь з’їдає шкуру і сало своєї жертви і (тільки будучи сильно голодним) поїдає також і м’ясо. Доросла особина споживає близько 6-8 кілограмів їжі, а занадто зголоднілий звір здатний з’їсти і усе 20.

почему белые медведи не едят пингвинов

Мисливські навички його близькі до досконалості. Гострий зір дозволяє бачити на декілька кілометрів, незрівнянний нюх дає можливість чути здобич за 800 метрів, чуйний слух уловлює будь-які звуки звірятка, що причаїлося під снігом або землею, а забарвлення робить північного ведмедика непомітним на снігу. На додаток до усього іншого, червонокнижний звір – це відмінний плавець, що розвиває швидкість до 6,5 км/год.

  Велетенські бабки меганевры : чому вони існували в давнину і вимерли


почему белые медведи не едят пингвинов почему белые медведи не едят пингвинов

Пінгвіни, у свою чергу, своє невміння літати з лишком компенсують умінням плавати. Здається, що вода – це їх істинна стихія, адже там вони гострозоро бачать і можуть розгонитися до 10 км/год. Тоді як на суші вони короткозорі, незграбні і неповороткі.

почему белые медведи не едят пингвинов почему белые медведи не едят пингвинов

Так чому ж такий відмінний мисливець, як полярний ведмідь, не їсть таку легку здобич?

почему белые медведи не едят пингвинов

Відповідь проста до неподобства. Насправді ці тварини живуть на різних полюсах землі і просто не здатні зустрітися один з одним. Ареал мешкання білих ведмедиків – Північний полюс: Арктика, північні околиці Євразії і Північної Америки. Для пінгвінів будинком є Південний полюс: Антарктида, південно-західна частина Африки.

почему белые медведи не едят пингвинов

Так що, навіть за усього бажання волохаті гіганти не зможуть ввести у свій раціон пингвинообразных. Та і таке бажання у них, якщо чесно, навряд чи виникне. Якщо порівняти нелітаючого птаха з улюбленою здобиччю ведмедя – моржем або тюленем, у яких, як говорилося вище, звір з’їдає тільки шкуру і підшкірний жир, то виявиться, що є йому в цьому випадку буде зовсім нічого. Жира у пінгвіна буде мізерні 2-3 сантиметри, та і шкура покрита пір’ям… Такі сучасні реалії.

  Кращі у світі місця для незабутніх польотів на повітряній кулі


почему белые медведи не едят пингвинов


© 2019 Туризм і подорожі
При повному або частковому відтворенні інформації заборонено.
sitemap